Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Νέο ρεκόρ ο STOXX 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Νέο ρεκόρ ο STOXX 600
«Άλμα» άνω του 10% για Adidas και Siemens Energy.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις των εταιρειών για τις επιδόσεις τους στο α' τρίμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,34% και διαμορφώθηκε στις 515,77 μονάδες, με τον κλάδο των Τροφίμων να ενισχύεται κατά 1,7%, ενώ απώλειες 1,4% σημείωσε ο κλάδος των ορυκτών. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 5.038,17 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,44%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 18.498 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,37%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 8.131 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά στις 8.354 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,49%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,27% στις 34.151 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 11,152 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,65%.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, «άλμα» 11% κατέγραψε η μετοχή της Adidas, καθώς ο κολοσσός στο λιανεμπόριο αθλητικών ειδών «έπιασε» τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο α' τρίμηνο.

Ισχυρά κέρδη που άγγιξαν το 12% σημείωσε και ο τίτλος της Siemens Energy μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πως αναβαθμίζει την πρόβλεψη της για το 2024.

Στον αντίποδα, απώλειες περίπου 3% κατέγραψε η μετοχή της BMW, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είδε τα κέρδη της να υποχωρούν στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 36,6 δισ. ευρώ.

Μάκρο

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, συρρίκνωση εμφάνισε για πρώτη φορά φέτος η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη πως η ανάκαμψη του τομέα ενδεχομένως να είναι εύθραυστη εν μέσω της σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Αναλυτικότερα, η παραγωγή στη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές υποχώρησε 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση από το πτωτικά αναθεωρημένο +1,7% του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Άλμα 12% στις αποστολές iPhone στην Κίνα μετά τη μείωση στις τιμές

H AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού

Henkel: Ισχυρή ανάπτυξη των οργανικών πωλήσεων στο α' τρίμηνο - Στα 5,3 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider