Διήμερο απωλειών στο ΧΑ - Εθνική, Coca Cola, ΕΛΠΕ κράτησαν την αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διήμερο απωλειών στο ΧΑ - Εθνική, Coca Cola, ΕΛΠΕ κράτησαν την αγορά
Στο κόκκινο, Τιταν, Eurobank, ΤΕΡΝΑ. Νέα πολυετή υψηλά για ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, και υψηλά 52 εβδομ. για ΕΕΕ.

Επενδυτική αδιαφορία στο Χρηματιστήριο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τους long να μην εμφανίζονται σε πολλές δεικτοβαρείς μετοχές που αφέθηκαν στην τύχη τους, ή καλύτερη στην τύχη των βραχυπρόθεσμων.

Titan, ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, Eurobank πιέστηκαν και σήμερα (με ΤΕΡΝΑ - ΜΥΤΙΛ να μαζεύουν κάπως τις απώλειες στις δημοπρασίες) με την αγορά να μην έχει καμία διάθεση να κυνηγήσει υψηλότερα επίπεδα αποτιμήσεων και την υπέρβαση των 1.500 μονάδων, ακόμη με το θετικό άνοιγμα των ΗΠΑ και τις αντίστοιχες κινήσεις σε Ευρώπη. Η αγορά αυτές τις δύο μέρες υποαποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών και της αμερικής και αρκετές μετοχές έδειξαν να μπαίνουν σε διορθωτικό μοτίβο, με τους βραχυπρόθεσμους traders να βγάζουν συνεχώς πωλήσεις σε αρκετές εξ αυτών που και σήμερα δεν έδειξαν να παίρνουν ανάσα.

Βέβαια, όσο διατηρούνται οι 1.460 μονάδες, οι long έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μένει να φανεί πως θα κινηθούν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, μετά τη σύντομη υποχώρηση. Παράλληλα, όσο πολλές μετοχές συντηρούνται από πιθανά ντιλς που εν τέλει καθυστερούν και πάνε πίσω και επανέρχονται ξανά μετά από μήνες και ξανά πάλι, εξαντλούν την υπομονή των επενδυτών που προβαίνουν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις, κάτι που είδαμε και σήμερα. Φυσικά η ΕΚ απέχει από όλα αυτά...

Όπως έχει σημειώσει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, «ο Τιτάνας έκανε την διαφορά ανακοινώνοντας την πιθανή εισαγωγή της θυγατρικής στην Αμερική. Αξίζει να θυμηθούμε το πακέτο λόγω εξόδου από τον MSCI το 2020 κάπου στο 11,80 ή ακόμα και το μεγάλο πακέτο του 2023 κάπου στα 14 για να καταλάβουμε την σημασία των πακέτων σε βάθος χρόνου στις μετοχές. Την Πέμπτη να ακολουθούν Alpha Bank, ΕΛΠΕ και Eurobank. Να θυμίσουμε δε την ανακοίνωση του MSCI στις 14 του μήνα, ενώ η αγορά ακόμα περιμένει το deal της ΤΕΝΕΡΓΑ με την κόρη και την μάνα να συντηρούν το momentum», κάτι που ακυρώθηκε σήμερα από τις επιθετικές ρευστοποιήσεις που έβγαιναν.

Στο τεχνικό σκέλος κλείσιμο πάνω από το 1.480 θα φέρει πιο επιθετική κινητοποίηση των long για την υπέρβαση των 1.500, με το 1.539 επόμενο στόχο. «Το 1.460 αποτελεί κοντινή στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1.438. Σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι τα νέα στοπ σε εβδομάδα και μήνα που ανέβηκαν στο 1.357», όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης.

Στα αποτελέσματα, ένας ακόμη όμιλος παρουσίασε ένα θετικό σετ αποτελεσμάτων. Ο ΟΤΕ κατέγραψε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο το 2024 με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,2% ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) να σημειώνει αύξηση κατά 1,2%. Θετικές ήταν οι αποδόσεις και στην Ελλάδα με άνοδο εσόδων κατά 10,3%, προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 1,5% χάρη στις υπηρεσίες λιανικής -κινητή, ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεόραση- και στην ισχυρή ανάπτυξη υπηρεσιών ICT. Σε επίπεδο λειτουργικών επιδόσεων η διαθεσιμότητα του FTTH έφτασε σε 1,375 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε ρεκόρ σε προσθήκες συνδρομητών FTTH (+36 χιλιάδες) με το ποσοστό διείσδυσης να αυξάνει κατά 22% το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, την κυρίαρχη θέση του ΟΤΕ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, το προβάδισμα στην εμπειρία του πελάτη και τα μαθήματα που πήρε ο ανταγωνισμός καθώς και τα ανοιχτά δεδομένα τόσο για τις κεραίες όσο και για την Telekom Romania, περιλάμβαναν τα λεγόμενα του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, κατά το 54ο συνεχόμενο και τελευταίο conference call του Οργανισμού στο οποίο και συμμετείχε.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε ένα διήμερο απωλειών κοντα στο -0,85% χθες και σήμερα, πέφτοντας από τις 1.484 μονάδες που χτύπησε την Παρασκευή στις 1.471,78 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά οριακά τα 100 εκατ. ευρώ στις δημοπρασίες.

Όπως αναφέραμε αρκετές μετοχές συνέχισαν το αρνητικό μοτίβο με τη Mytilineos να υποχωρεί σημαντικά και σήμερα χάνοντας την επαφή με τα υψηλά και τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ να διολισθαίνουν σημαντικά, με υψηλό τζίρο η δεύτερη, καθώς το όποιο ντιλ έπαιζε σε τίτλους δημοσιευμάτων αρχίζει να φθείρει την επενδυτική ψυχολογία. Βέβαια στις δημοπρασίες μαζεύτηκε κάπως η κατάσταση και στις τρεις.

Η ΜΥΤΙΛ έφτασε σήμερα να καταγράφει απώλειες μέχρι και άνω του 1,5% στα 37,86 ευρώ, προτού μαζέψει κάπως κλείνοντας με πτώση 0,73% στα 38,20 ευρώ και με σημαντικό ανεκτέλεστο από πωλητές. Την ίδια στιγμή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποχωρούσε μέχρι και στα 16,12 κλείνοντας στα 16,40 ευρώ με πτώση 1,32% και η ΤΕΝΕΡΓ στα 17,79 ευρώ κλείνοντας στα 18,10 ευρώ (-2,32%), με τζίρο άνω των 5,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ισχυρές απώλειες κατέγραψε η Τιτάν στο -3,84% και τα 30,05 ευρώ, κυρίως λόγω profit taking, καθώς η μετοχή μετά τις απώλειες βρίσκεται στο +40,09%. Χαμηλότερο κλείσιμο στις δημοπρασίες και για τη ΔΕΗ στο -1,21% και τα 11,40 ευρώ.

Πρωταγωνίστρια της σημερινής συνεδρίασης ήταν η ΕΤΕ με άνοδο 1,12% στα 8,16 ευρώ που σηματοδοοτούν νέα υψηλά για τη μετοχή, και τζίρο κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.

Προσπάθησε να ακολουθήσει η Πειραιώς στο 0,47% και τα 3,888 ευρώ, με την Alpha Bank σταθερή στα 1,612 ευρώ και τη Eurobank να βουλιάζει κατά 2,5% στα 2,024 ευρώ, λίγο πριν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, νέα υψηλά κατέγραψαν τα ΕΛΠΕ στο 0,7% και τα 8,67 ευρώ, βάζοντας πλώρη για την υπέρβαση των 9 ευρώ. Συνοδοιπόρος της ΕΤΕ, η ΕΕΕ με κέρδη 0,89% στα 31,78 ευρώ, η Cenergy με άνοδο 1,69% στα 8,40 ευρώ και η ΕΥΔΑΠ στο 1,02% και τα 5,96 ευρώ.

Ήπια άνοδος για ΜΟΗ, ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ, ενώ νέες απώλειες κατέγραψε και ο ΟΤΕ.

Στο κόκκινο Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΔΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider