Wall Street: Ρεκόρ για τον Nasdaq - Τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ρεκόρ για τον Nasdaq - Τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να πετυχαίνει το 7ο ρεκόρ κλεισίματος από τις αρχές του έτους.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να πετυχαίνει το 7ο ρεκόρ κλεισίματος από τις αρχές του έτους. Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Απριλίου στις ΗΠΑ που πιθανότατα θα «ρίξει περισσότερο φως» στο επιτοκιακό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Federal Reserve.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,75%, στις 16.511 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,5%, στις 5.246 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης απέχει επίσης μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό του κλείσιμο στις 5.254,35 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,3% ή 126 μονάδων, κλείνοντας στις 39.558 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης προέρχεται από την πρώτη του πτώση σε διάστημα 9 ημερών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές χονδρικής στην αμερικανική οικονομία τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν κατά 0,5%, υψηλότερα από το 0,3% της εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Εξαιρώντας τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός PPI αυξήθηκε επίσης κατά 0,5% σε σύγκριση με την εκτίμηση του Dow Jones 0,2%.

Η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν αρνητική αλλά οι κινήσεις περιορίστηκαν καθώς η μέτρηση του Μαρτίου αναθεωρήθηκε καθοδικά για να δείξει τελικά πτώση των τιμών κατά 0,1%. Αυτό ήταν αρκετό για να αμβλύνει τις ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό. Επίσης, οι επενδυτές πιθανώς διστάζουν να αντιδράσουν υπερβολικά ενόψει του πιο σημαντικού δείκτη τιμών καταναλωτή, που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Οι traders αντέδρασαν επίσης στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος είπε πως η νομισματική αρχή πρέπει να κάνει υπομονή και να αφήσει τα υψηλά επιτόκια να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο ταμπλό συνεχίστηκε η εκτόξευση της μετοχής της GameStop. Μετά το χθεσινό, εκρηκτικό 74,4%, η μετοχή έκανε σήμερα άλλο ένα άλμα 60%, καθώς έχει αναζωπυρωθεί η μανία για τις meme μετοχές.

Η μετοχή της Alibaba υποχώρησε αντιθέτως 6% στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση πως σημείωσε πτώση στα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, παρόλο που τα έσοδα του κινεζικού γίγαντα του e-shopping ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παραμένοντας στο μέτωπο των επιχειρήσεων, σ απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων σχεδιάζει να προχωρήσει η Walmart, ενώ θα ζητήσει τη μετάθεση άλλων σε διαφορετικές πόλεις, σε μια ακόμα κίνηση μείωσης κόστους για τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στον κόσμο, που επιθυμεί να διατηρήσει τα κέρδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, οι εργαζόμενοι σε μικρότερα γραφεία όπως στο Ντάλας, την Ατλάντα και το Τορόντο καλούνται να μετεγκατασταθούν σε μεγαλύτερους, πιο κεντρικούς κόμβους, όπως οι Bentonville, Ark., Hoboken, N.J. και το San Bruno.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider