Τα hedge funds αυξάνουν την έκθεσή τους στους πρωταγωνιστές του ΑΙ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα hedge funds αυξάνουν την έκθεσή τους στους πρωταγωνιστές του ΑΙ
Τα hedge funds εξακολουθούν να δείχνουν την προτίμησή τους στις εταιρείες τεχνολογίας που πρωτοπορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με την τάση αυτή να «τροφοδοτεί» την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τα hedge funds εξακολουθούν να δείχνουν την προτίμησή τους στις εταιρείες τεχνολογίας που πρωτοπορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με την τάση αυτή να «τροφοδοτεί» την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, μεταδίδει το Bloomberg.

Μία από τις εταιρείες που προσελκύει πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών είναι η Nvidia, με το αγαπημένο παιδί της τεχνητής νοημοσύνης να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαιοποίησης από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη μετοχή τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου. Η έκθεση των επενδυτών αυξήθηκε και σε άλλες εταιρείες που πρωτοστατούν στην επανάσταση του ΑΙ, όπως η Amazon.com, η Meta Platforms και η Microsoft Corp., σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Μεταξύ μεμονωμένων hedge funds, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε ότι έχει αποκτήσει μερίδιο στην ασφαλιστική Chubb.

Η μετοχή της Chubb βρέθηκε να ενισχύεται 11% πριν την εκκίνηση των συναλλαγών την Πέμπτη, μπαίνοντας σε τροχιά για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Οι αλλαγές στα μερίδια έρχονται καθώς οι διαχειριστές funds της Wall Street εξακολουθούν να παρακολουθούν την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής της Fed. Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση 10% το πρώτο τρίμηνο του 2024 φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό επίπεδο. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 κέρδιζε 8,5% έως τα τέλη Μαρτίου.

Το Bloomberg έχει αναλύσει μέχρι στιγμής τις φόρμες 13F που υπέβαλαν 1.124 hedge funds. Αθροιστικά οι συμμετοχές τους φτάνουν τα 1,887 τρισ. δολάρια, σε σύγκριση με την έκθεση των 1,728 τρισ. δολαρίων που είχαν τα ίδια funds το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δυσκολεύονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες να κόψουν σχέσεις με τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider