Κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από μάκρο και ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από μάκρο και ομόλογα
Ο χρυσός σποτ κέρδισε 1,2% στα 2.376,00 δολάρια ανά ουγγιά, επιστρέφοντας στα «πράσινα», ενώ τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1,2% στα 2.375,70 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις επενδυτικές προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος. Ειδικότερα, ο χρυσός σποτ κέρδισε 1,2% στα 2.376,00 δολάρια ανά ουγγιά, επιστρέφοντας στα «πράσινα», ενώ τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1,2% στα 2.375,70 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό από τις 5 Απριλίου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, εμπνέοντας εμπιστοσύνη ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκια πριν από το τέλος του έτους και έτσι να κάνει πιο ελκυστικό τον χρυσό, σύμφωνα με τον Μπομπ Χάμπερκορν, ανώτερο στρατηγικό αναλυτή αγοράς στην RJO Futures.

Ταυτόχρονα, οι αγορές χρυσού από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες αυξήθηκαν στους 33 μετρικούς τόνους τον Απρίλιο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC), επιβεβαιώνοντας την ακόρεστη του χρηματοπιστωτικού κλάδου για την απόκτηση του πολύτιμου μετάλλου παρά υψηλές τιμές που επικρατούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη παρουσία Μητσοτάκη το μνημόνιο συνεργασίας για αξιοποίηση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μαγαζάκι του κ. Μητσοτάκη

Ρ. Φίτσο: «Συγχωρώ και προειδοποιώ» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider