Ήπια πτώση 0,6% για τον χρυσό με πιέσεις από δολάρια, ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση 0,6% για τον χρυσό με πιέσεις από δολάρια, ομόλογα
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του χρυσού, με την άνοδο του δολαρίου και την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα να ασκούν πιέσεις στο μέταλλο.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του χρυσού, με την άνοδο του δολαρίου και την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα να ασκούν πιέσεις στο μέταλλο.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.330,80 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 0,6%. Αντίστοιχες απώλειες (0,6%) κατέγραψαν και οι τιμές στην spot αγορά, κλείνοντας στα 2.318.82 δολάρια/ουγγιά.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, πέραν των γεωπολιτικών εξελίξεων, παραμένει επικεντρωμένο στην οικονομία των ΗΠΑ, καθώς την Παρασκευή αναμένεται η έκθεση για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ρυθμό πληθωρισμού12μήνου στο 2,6% τόσο για το σύνολο των στοιχείων όσο και για τον δομικό από όπου εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider