Άλμα άνω του 1,3% για τον χρυσό - Πάνω από 2.400 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα άνω του 1,3% για τον χρυσό - Πάνω από 2.400 δολάρια
Πάνω από το όριο των 2.400 δολαρίων σκαρφάλωσε ο χρυσός την Πέμπτη μετά τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Πάνω από το όριο των 2.400 δολαρίων σκαρφάλωσε ο χρυσός την Πέμπτη με κέρδη 1,5% αντλώντας ώθηση από την θετική έκπληξη που επεφύλασσε ο αμερικανικός πληθωρισμός του Ιουνίου με την απροσδόκητη αποκλιμάκωσή του, εντείνοντας τις επενδυτικές ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων από την Fed το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός στην αγορά spot ενισχύθηκε 1,5% στα 2.407,35 δολάρια η ουγγιά, υψηλό από 22 Μαΐου. Τα αμερικανικά futures κέρδισαν 1,4% στα 2.412,70 δολάρια. Η τιμή spot του ασημιού αναρριχήθηκε 1,7% στα 31,34 δολάρια ανά ουγγιά, σε υψηλό από 31 Μαΐου. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.001,25 δολάρια και το παλλάδιο άγγιξε τα 997,25 δολάρια με +1,1%.

«Ο χρυσός πήγε πάνω από τα 2.400 δολάρια, καθώς η έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σχεδόν εδραιώνει τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Οι ταύροι του χρυσού είναι πιθανό να πιέσουν για ένα νέο ιστορικό υψηλό ίσως ήδη από την επόμενη εβδομάδα» τονίζει ο Τάι Γουόνγκ, ανεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ έτρεξε με ρυθμό 3% ετησίως τον Ιούνιο επιβραδύνοντας αισθητά από το 3,3% του Μαΐου, και χαμηλότερα και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν υποχώρηση στο 3,1%. Σε επίπεδο μήνα, η σύγκριση Ιουνίου - Μαΐου έδειξε ότι οι τιμές μειώθηκαν οριακά κατά 0,1% έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 0,1%.

Αντίστοιχη τάση παρατηρήθηκε και στον «πυρήνα», ήτοι τον δομικό πληθωρισμό που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και εμφάνισε μικρή επιβράδυνση. Μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό άνω του ενός μηνός, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε σε χαμηλό 4 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουσαλέμ (Fed): «Ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Αιγαίο: Επακούμβηση σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό – Ψάρευε εντός ελληνικών υδάτων

Γεραπετρίτης: Ύψιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα το Κυπριακό

gazzetta
gazzetta reader insider insider