Νέα άνοδος για το πετρέλαιο λόγω πληθωρισμού - Πάνω από τα 85 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο λόγω πληθωρισμού - Πάνω από τα 85 δολάρια το Brent
Νέα κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη με φόρα από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Νέα κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη με φόρα από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναπτέρωσε την αισιοδοξία των επενδυτών για ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων από την Fed. Το αμερικανικό αργό WTI ενισχύθηκε 0,6% στα 82,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κέρδισε 0,4% στα 85,40 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ έτρεξε τον περασμένο μήνα με ρυθμό 3% ετησίως επιβραδύνοντας αισθητά από το 3,3% του Μαΐου, ενώ ήταν χαμηλότερα και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν υποχώρηση στο 3,1%. Σε επίπεδο μήνα, η σύγκριση Ιουνίου - Μαΐου έδειξε ότι οι τιμές μειώθηκαν οριακά κατά 0,1% έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 0,1%.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα, ανέφεραν οι αναλυτές της Growmark Energy. Μετά τα στοιχεία, οι traders τιμολογούν στο 89% την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, από 73% την Τετάρτη. Παράλληλα, υπήρξε μείωση των αποθεμάτων αργού στην κορυφαία αγορά πετρελαίου στον κόσμο και ισχυρή ζήτηση για βενζίνη και καύσιμα αεροσκαφών.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συμπαρέσυραν καθοδικά τον δείκτη δολαρίου των ΗΠΑ στηρίζοντας τις τιμές του «μαύρου χρυσού», όπως εκτιμά ο Γκάρι Κάνινγκχαμ, διευθυντής έρευνας αγοράς στην Tradition Energy. Ένα πιο αδύναμο δολάριο μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο σε δολάρια από αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τo 1.000.000 ευρώ

ΔΝΤ: Η Fed θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος

Άλμα άνω του 1,3% για τον χρυσό - Πάνω από 2.400 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider