Χρυσός: Πτώση πάνω από 2% μετά τα ιστορικά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πτώση πάνω από 2% μετά τα ιστορικά υψηλά
Στην αγορά σποτ, ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,9% στα 2.399,27 δολάρια ανά ουγγιά.

Πάνω από 2% υποχώρησε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή παίρνοντας απόσταση από τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε μέσα στην εβδομάδα, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε από τις προσδοκίες μίας μείωσης στα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά σποτ, ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,9% στα 2.399,27 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures του πολύτιμου μετάλλου διολίσθησαν 2,3% στα 2.399 δολάρια ανά ουγγιά. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημείωσε ιστορικό υψηλό στα 2.483,60 δολάρια.

Η τιμή spot του ασημιού αποδυναμώθηκε περίπου 3,2% στα 29,11 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα έχασε περίπου 0,3% στα 964,75 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε σχεδόν 2,7% στα 905,09 δολάρια η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% έναντι των αντιπάλων του, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων επίσης αυξήθηκαν, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στο χρυσό.

«Βλέπουμε να αυξάνεται πολύ περισσότερο η ζήτηση για χρυσό με γνώμονα τις επενδυτικές αποφάσεις», δήλωσε ο Alex Ebkarian, Διευθύνων Σύμβουλος της Allegiance Gold.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα 98% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τοFedWatch Tool της CME.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider