Καμπανάκι BofA για Βig Tech και αποθέρμανση της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμπανάκι BofA για Βig Tech και αποθέρμανση της οικονομίας
Το τεχνο-ράλι στις Μag 7 (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia, Meta και Tesla) χάνει δυναμική εδώ και 14 ημέρες.

Τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω κλιμάκωση του sell off των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας στις ΗΠΑ σε περίπτωση που συνεχιστεί η αποθέρμανση της οικονομίας (δηλαδή η επιβράδυνση της ανάπτυξης και όλες οι δράσεις που έχει αναλάβει η Fed για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό) έκρουσε ο Μάικλ Χάρνετ της Bank of America.

Ο αναλυτής που είναι «ταύρος» για τα ομόλογα για το τρίμηνο εξάμηνο του 2024 - επεσήμανε πως τα σημάδια μιας οικονομικής επιβράδυνσης θα τροφοδοτήσουν μια στροφή σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω από τα ισχυρά τεχνολογικά mega-cap φέτος και θα προκαλέσουν τριγμούς στα ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι «άρρωστη» και με μία «στραβοτιμονιά» στους μισθούς, οι Big Tech θα χάσουν την κυριαρχία τους. Το τεχνο-ράλι στις μετοχές των Μag 7 (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia, Meta και Tesla) έχει εκτροχιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο λόγος είναι πως οι επενδυτές συρρέουν προς τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις αυξάνοντας τα στοιχήματα πως η Fed θα μπορούσε να αρχίσει σύντομα τη μείωση των επιτοκίων και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο. Περίπου 2,6 τρισ. δολάρια έχουν γίνει καπνός από την κεφαλαιοποίηση των εταιρειών στον τεχνοβαρύ Nasdaq σε συνδυασμό με τις ανησυχίες ότι οι μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην αποδώσουν άμεσα.

Ωστόσο, ο Χάρνετ εκτιμά μια διόρθωση θα είναι «υγιής», καθώς η αγορά βρίσκεται σε ξέφρενη άνοδο εδώ και μήνες. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 9% από τις 10 Ιουλίου, αλλά εξακολουθεί να είναι στο +30% από τον Οκτώβριο του 2023, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφεται και για τους άλλους δύο κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Dow Jones και S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Εκτός του Top5 στην Κίνα για πρώτη φορά

Nestle Ελλάς: Νέες ευκαιρίες γεννά η εξαγορά της Solgar

Τσακλόγλου: «Fake news» η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider