Βουτιά στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά στο ιαπωνικό χρηματιστήριο
Βουτιά που έφτασε το 5% έκαναν οι δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου εν μέσω ενός ευρύτερου sell off στις ασιατικές αγορές. Η «σκυτάλη» δόθηκε από την Wall Street, όπου ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του 2023 υποκύπτοντας στους φόβους για ύφεση.

Βουτιά που έφτασε το 5% έκαναν οι δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου εν μέσω ενός ευρύτερου sell off στις ασιατικές αγορές. Η «σκυτάλη» δόθηκε από την Wall Street, όπου ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του 2023 υποκύπτοντας στους φόβους για ύφεση.

Διευρύνοντας τις απώλειες της Πέμπτης (-2,62%), o Nikkei ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής των ασιατικών χρηματιστηρίων φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης χάνει 5,5%, στις 36.028 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix χάνει επίσης 5,35% στις 2.558 μονάδες.

Κάποια από τα «βαρίδια» του Nikkei είναι η μετοχή της Softbank, με απώλειες άνω του 5%, αλλά και οι μετοχές των οίκων συναλλαγών Mitsui και
Marubeni που υποχωρούν πάνω από 8% και 6% αντίστοιχα. Απώλειες άνω του 9%, καταγράφει η μετοχή της Tokyo Electron.

Στο ίδιο κλίμα και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια με τον Kospi της Νότιας Κορέας στο -3,19% και τον αυστραλιανό S&P/ASX 200 στο -2,14%. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 2%, ενώ πιο περιορισμένη η πτώση στην Κίνα με τον CSI 300 στο -0,66%.

Τι δεν άρεσε στις αγορές; Τα νέα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας που πυροδότησαν φόβους για ύφεση και εικασίες πως ίσως η Federal Reserve έχει καθυστερήσει πολύ να μειώσει τα επιτόκια. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2023. Ο μεταποιητικός δείκτης ISM, βαρόμετρο της εργοστασιακής δραστηριότητας, διαμορφώθηκε στο 46,8%, σηματοδοτώντας συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider