Wall Street: Γύρισαν αρνητικά οι δείκτες περιμένοντας τον «χρησμό» του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Γύρισαν αρνητικά οι δείκτες περιμένοντας τον «χρησμό» του Πάουελ
Ράλι 28% για την Peloton.

Τελευταία ενημέρωση 18:50

Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street εξαλείφοντας τα πρόσφατα κέρδη, με τους επενδυτές να αναμένουν ευρέως την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή στο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole, όπου ενδεχομένως να παράσχει περαιτέρω στοιχεία για την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια και την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Την Τετάρτη, ήρθαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε 30 - 31 Ιουλίου και επανέφεραν την αισιοδοξία στους επενδυτές, καθώς μετέφεραν τον παλμό των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας που στην πλειονότητά τους θεωρούν ότι η μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας γίνει ακόμα πιο «αδύναμη».

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, τα νέα στοιχεία υποδεικνύουν ελαφριά αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τις 232.000, μια μέτρηση που δείχνει ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι απολύονται ακόμη και όταν οι θέσεις εργασίας γίνονται πιο δυσεύρετες.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 40.703 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 κινείται στις 5.586 μονάδες με απώλειες 0,62%. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 1,11% και ανέρχεται στις 17.725 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, «βουτιά» σχεδόν 14% κάνει η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας Snowflake, παρ' όλο που τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη μετά το «καμπανάκι» ανήλθαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ακόμα, απώλειες κοντά στο 9% καταγράφει η μετοχή της Urban Outfitters στον απόηχο της ανακοίνωσής της για μειωμένες πωλήσεις στα ίδια καταστήματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Τέλος, άλμα 27% σημειώνει η μετοχή της Peloton, αφ' ότου η εταιρεία είχε ενισχυμένες πωλήσεις για πρώτη φορά εδώ και εννέα τρίμηνα, επιβεβαιώνοντας πως βγαίνει από την ύφεση. Τα αποτελέσματα που για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις δεν έδωσαν σαφή εικόνα, ωστόσο, για την πορεία του υπόλοιπου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Peloton: Σε ρυθμούς ανάκαμψης οι πωλήσεις - Ράλι 15% για την μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider