Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600
Με οριακές κινήσεις ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με οριακές κινήσεις ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναλύουν τα τελευταία πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο +0,35% και τις 515,75 μονάδες. Οι μετοχές της λιανικής σημείωσαν άνοδο 1,18%, ενώ οι μετοχές της εξόρυξης υποχώρησαν κατά 1,25%. Ο Stoxx έχει ανακτήσει θετική δυναμική τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις μετά από τις απώλειες της Τρίτης. Ο Eurostoxx 50 έκλεισε flat στις 4.885 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,20%, στις 18.448 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε σχεδόν flat (-0,01%) στις 7.524 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε στις 8.285 μονάδες με το οριακό 0,03%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε αμετάβλητος στις 33.310 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 11.156 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ της διήμερης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε 30 - 31 Ιουλίου, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, δείχνουν πως η πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων είναι «πιθανό» να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Η μείωση αυτή θα πραγματοποιηθεί εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται και η αγορά εργασίας γίνει ακόμα πιο «αδύναμη».

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία PMI για τη ζώνη του ευρώ έδειξαν άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του μήνα, ακόμη και όταν η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η ΕΚΤ, η αύξηση των διαπραγματευόμενων μισθών επιβραδύνθηκε στο 3,55% το δεύτερο τρίμηνο από 4,74% τρεις μήνες νωρίτερα, κυρίως λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στα επιχειρηματικά νέα, μια ώθηση 430 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα γ' τριμήνου της αναμένει Deutsche Bank, χάρη στη «σημαντική πρόοδο» που σημείωσε στις διαπραγματεύσεις για την πλειονότητα των απαιτήσεων στην δικαστική υπόθεση της Postbank. Η γερμανική τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με περισσότερους από 80 ενάγοντες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των συνολικών απαιτήσεων.

Η μετοχή της Swiss Re σημείωσε αύξηση 4,5% αφού η εταιρεία αντασφάλιση ανέφερε αύξηση κατά 17% στα καθαρά κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, προσεγγίζοντας αρκετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στην ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας συνέβαλλαν οι χαμηλές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές και τα έσοδα από επενδύσεις. Η μετοχή της εταιρείας

Τις εκτιμήσεις ξεπέρασαν τα κέρδη της Bavarian Nordic για το δευτερο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε μια μεγάλη παραγγελία του εμβολίου της από ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονομάζεται, εν μέσω της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων. Η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας της Δανίας ενισχύθηκε άνω του 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider