Πετρέλαιο: Άνοδος 3% στις τιμές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος 3% στις τιμές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Με κέρδη 3% έκλεισε την Δευτέρα το αμερικανικό πετρέλαιο καταγράφοντας την καλύτερή του ημέρα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Με κέρδη 3% έκλεισε την Δευτέρα το αμερικανικό πετρέλαιο καταγράφοντας την καλύτερή του ημέρα σε διάστημα δύο εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών για διακοπή της παραγωγής στη Λιβύη, αφού Ισραήλ και Χεζμπολάχ «αντάλλαξαν» χτυπήματα στα σύνορα με το Λίβανο.

Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη δήλωσε ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές πετρελαίου στη χώρα θα σταματήσουν, εν μέσω διαμάχης με την αναγνωρισμένη από τη Δύση κυβέρνηση στην Τρίπολη, για το ποιος θα πρέπει να ηγείται της κεντρικής τράπεζας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το αμερικανικό αργό πετρελαίου (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 77,42 δολάρια ανά βαρέλι ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 77,60 δολάρια ανά βαρέλι, με αύξηση 2,59 δολάρια ή 3,46%. Μέσα στο 2024 το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 8,05%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 81,43 δολάρια ανά βαρέλι, με αύξηση 2,41 δολάρια ή 3,05%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει άνοδο 5,7%.

Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου βρέθηκε στα 2,28 δολάρια ανά γαλόνι σχεδόν αμετάβλητη. Μέσα στο 2024 η βενζίνη σημειώνει κέρδη 8,4%.

Το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 1,95 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια με πτώση πάνω από 6 σεντς. Μέσα στο 2024 το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά 22,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Πλησίασε το προηγούμενο ρεκόρ με μικρή άνοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider