Άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ενισχύθηκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, τροφοδοτούμενες από τις έντονες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο

Ενισχύθηκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, τροφοδοτούμενες από τις έντονες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πιθανό μέγεθος της μείωσης.

Ο χρυσός αγοράς spot σημείωσε άνοδο 0,91% στα 2.525,12 δολάρια ανά ουγγιά. Τα futures χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,82% στα 2.558,60 δολάρια.

«Η αγορά φαίνεται να επιδιώκει μια μείωση επιτοκίων ό,τι κι αν γίνει, και τώρα είναι απλώς ένα ζήτημα του μεγέθους – πόσο μεγάλη μείωση επιτοκίων κάνει η Fed», δήλωσε ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Gainesville Coins. «Η προσδοκία μου αυτή τη στιγμή είναι ότι τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, η αγορά χρυσού πιθανότατα θα έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά φαίνεται να υπάρχει αυτό το ισχυρό επίπεδο υποστήριξης λόγω γεωπολιτικής».

Οι επενδυτές βλέπουν να υπάρχει πιθανότητα 65,5% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και περίπου 34,5% πιθανότητα μεγαλύτερης μείωσης, 50 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή τον δείκτη τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE), την αγαπημένη μέτρηση πληθωρισμού της Fed για να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα για το που οδεύει η νομισματική πολιτική της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: O γερμανικός πληθωρισμός ώθησε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον DAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider