Τεχνολογικό sell-off στην Wall Street, 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογικό sell-off στην Wall Street, 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones
«Ξεπούλημα» με απώλειες 9% για την Nvidia.

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ψύχραναν το επενδυτικό κλίμα, ωθώντας τον τεχνολογικό κλάδο στην χειρότερη επίδοσή του από τα τέλη Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,51% ή 626 μονάδες στα επίπεδα των 40.936 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε στις 5.528 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 2,12%. Χειρότερη εικόνα για τον τεχνολογικό τομέα, με τον δείκτη Nasdaq να χάνει 577 μονάδες ή 3,26% και να διαμορφώνεται στις 17.136 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, βουτιά άνω του 9% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, με το τεχνολογικό κολοσσό να συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος το σύνολο του κλάδου, ο οποίος σημείωσε την χειρότερη ημερήσια διακύμανσή του εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Απώλειες 7% σημείωσε και ο τίτλος της Boeing, μετά την υποβάθμισή της σε «underweight» από τον επικεφαλής αναλυτή της Wells Fargo, Matthew Akers, υποχωρώντας σε χαμηλό σχεδόν δύο ετών. Η μετοχή της Boeing έχει χάσει σχεδόν το 33,5% της αξίας της φέτος.

Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Intel που έκλεισε με απώλειες σχεδόν 9%. Στον αντίποδα, με άνοδο 2,5% έκλεισε η μετοχή της Verizon.

Μάκρο

Μικρή άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αφήνοντας πίσω το χαμηλό οκταμήνου όπου βρέθηκε τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα τo Institute for Supply Management (ISM) έκανε γνωστό ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI σημείωσε άνοδο στο 47,2%, σε σύγκριση με το 46,8% του Ιουλίου.

Ωστόσο, η βασική μέτρηση - βαρόμετρο για την μεταποίηση στις ΗΠΑ ήταν αρνητική για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αφού παρέμεινε κάτω από το όριο του 50, κάτι που σηματοδοτεί ότι η κατασκευαστική πλευρά της οικονομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση που μπορεί να μην τελειώσει παρά μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές.

Οι επενδυτές θα λάβουν την πρώτη σημαντική οικονομική έκθεση του μήνα την Παρασκευή, όταν η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την έκθεση για τις θέσεις εργασίας Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: «Καμπανάκι» κινδύνου για Γαλλία, Γερμανία - Βαθαίνουν τα προβλήματα στις οικονομίες

Επιμένει για ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2024 η UBS

Ο Τραμπ έχει «σχέδιο» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δεν το αποκαλύπτει

gazzetta
gazzetta reader insider insider