Απώλειες για τις ευρωαγορές - Διψήφια «βουτιά» για τη μετοχή της BMW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τις ευρωαγορές - Διψήφια «βουτιά» για τη μετοχή της BMW
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν απώλειες, αφού η μετοχή της BMW κατακρύλησε πάνω από 11% μετά την ανάκληση περίπου 1,5 εκατ. οχημάτων λόγω ελαττωματικών φρένων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,54% στις 507,96 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο Eurostoxx 50 κατέγραψε απώλειες 0,70% στις 4.745 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX αποδυναμώθηκε κατά 0,89% στις 18.278 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,24% στις 7.407 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έχασε 0,78% στις 8.205 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κυμάνθηκε στο -1,12% στις 33.213 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 0,61% τις 11.203 μονάδες.

Στον κλάδο των αυτοκινήτων, ο οποίος υποχώρησε κατά 3,8% σήμερα, η μετοχή της BMW έκανε «βουτιά» άνω του 11% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά την ανάκληση και διακοπή παραδόσεων περίπου 1,5 εκατ. οχημάτων λόγω ενός ελαττωματικού συστήματος πέδησης (φρένων) από την προμηθεύτρια Continental, οδηγώντας την εταιρεία σε αναθεώρηση των προοπτικών της για το έτος. Η μετοχή της Continental υποχώρησε πάνω από 10% την Τρίτη στη Φρανκφούρτη.

Η μετοχή της AstraZeneca υποχώρησε κατά 2,4%, αφού τα αποτελέσματα μελετών έδειξαν ότι το πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα δεν βελτίωσε σημαντικά τα συνολικά αποτελέσματα επιβίωσης των ασθενών. Η πορεία της μετοχής επηρέασε και τον κλάδο της υγείας, οποίος έχασε 0,6%.

Οι απώλειες στους ευρωπαϊκούς δείκτες την Τρίτη έρχονται μετά το κλείσιμο των αγορών με άνοδο τη Δευτέρα, αποτινάσσοντας το αρνητικό κλίμα της περασμένης εβδομάδας.

Μάκρο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανεργία υποχώρησε στο 4,1% από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, ενώ η ετήσια αύξηση των αποδοχών των τακτικών υπαλλήλων μειώθηκε στο 5,1% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή στη Γερμανία, σε χαμηλό άνω των τριών ετών επιβράδυνε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποκτά ακόμη ένα «όπλο» στην «φαρέτρα» της προκειμένου να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων στη συνεδρίασή της για τον Σεπτέμβριο που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, προς ικανοποίηση των επενδυτικών απαιτήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και άγρια ζωή αλλάζουν την αγροτική παραγωγή στη Βόρεια Ελλάδα

Όμιλος Fourlis: Σημαντική αύξηση κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Fitch: Ζημίες άνω των 160 δισ. για τις κεντρικές τράπεζες της ΕΕ ως το 2028 λόγω υψηλών επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider