Ανοδικά το πετρέλαιο μετά το μπαράζ εκρήξεων στον Λίβανο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά το πετρέλαιο μετά το μπαράζ εκρήξεων στον Λίβανο
Το μπαράζ εκρήξεων βομβητών μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο αύξησε την ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το μπαράζ εκρήξεων βομβητών μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο αύξησε την ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την σιιτική οργάνωση να κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 1,10 δολάρια ή 1,6% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 71,19 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Νοεμβρίου να κλείνουν στα 73,70 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,3% στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe.

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 2.800 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από τις ταυτόχρονες εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Η οργάνωση -αν και αρχικά δεν κατηγόρησε το Ισραήλ- εν συνεχεία ανέφερε ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για την ταυτόχρονη έκρηξη βομβητών μελών της οργάνωσης.. Σε ανακοίνωσή του το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider