Πετρέλαιο: Εκτινάσσεται άνω του 3% εν μέσω ανησυχίας για ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Εκτινάσσεται άνω του 3% εν μέσω ανησυχίας για ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
Άλμα άνω του 3% σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ

Άλμα άνω του 3% σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα είχε «σοβαρές επιπτώσεις» για το Ιράν, προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σε αυτό το πλαίσιο το West Texas Intermediate, παράδοσης Νοεμβρίου, διαπραγματεύεται στα 70,44 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 2,25 δολ. ή 3,30%.

Το Brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, κινείται στα 73,91 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 2,24 δολ. ή 3,18%.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν κλιμακωθεί δραματικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ σφυροκόπησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή Χεζμπολάχ με αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας τον ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έστειλε χερσαίες δυνάμεις στο νότιο Λίβανο την Τρίτη.

Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαίου και των γεωπολιτικών έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα φέτος ότι μια ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο θα μπορούσε να είναι η αιτία που θα οδηγήσει σε έναν περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν, αυξάνοντας τον κίνδυνο διακοπής του εφοδιασμού αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider