Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «αμαύρωσε» το ντεμπούτο της Wall Street στο νέο τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «αμαύρωσε» το ντεμπούτο της Wall Street στο νέο τρίμηνο
Οι πύραυλοι που εκτόξευσε το Ιράν προς το Ισραήλ κατάφεραν να «πλήξουν» και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν τη χειρότερη επίδοση σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα.

Οι πύραυλοι που εκτόξευσε το Ιράν προς το Ισραήλ κατάφεραν να «πλήξουν» και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν τη χειρότερή τους επίδοση σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα.

Ο ενθουσιασμός για το ισχυρό τρίμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε στην Wall Street «μπήκε στον πάγο», με αποτέλεσμα ο Dow Jones να σημειώσει απώλειες 0,4%, στις 42.157 μονάδες, ο S&P 500 να χάσει 0,9%, στις 5.708 μονάδες και ο Nasdaq να κλείσει στο -1,5% και τις 17.910 μονάδες.

To πετρέλαιο πήρε την ανιούσα όταν Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε στο NBC για ενδείξεις επικείμενης επίθεσης του Ιράν εναντίον του Ισράηλ ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το σενάριο έγινε πραγματικότητα, το WTI έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας, καθώς οι traders αξιολογούν εάν η επίθεση του Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρύτερη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Την ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των traders κατέδειξε και ο δείκτης VIX, γνωστός και ως «δείκτης φόβου» ο οποίος ξεπέρασε τις 19 μονάδες.

Περισσότερες από 3 για κάθε 5 μετοχές του S&P 500 έκλεισαν στο κόκκινο. Από την τάση διαφοροποιήθηκαν οι μετοχές ενέργειας, με τον σχετικό κλάδο να ενισχύεται πάνω από 2%.

«Βαρίδι» για την αγορά αποτέλεσαν τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, γεγονός που εξηγεί και τις μεγάλες απώλειες του Nasdaq. Tesla, Nvidia και Apple συγκέντρωσαν απώλειες, ενώ κόντρα στην τάση πήγε η μετοχή της Meta, πετυχαίνοντας ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.

Πτωτικά πρόσημα επικράτησαν και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, με τον Russell 2000 να χάνει 1,5%.

Και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν τον Σεπτέμβριο με κέρδη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος θετικός Σεπτέμβριος για τον S&P 500 από το 2019. Οι μετοχές κατέγραψαν άνοδο τη Δευτέρα, ακόμη και μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της επιτοκιακής πολιτικής, τόνισε πως η Fed δεν ακολουθεί «προκαθορισμένη πορεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider