«Κοκκινίζουν» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ - «Άλμα» 8,5% για την Ericsson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κοκκινίζουν» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ - «Άλμα» 8,5% για την Ericsson
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, παρά το διεθνές ράλι με αιχμή του δόρατος το χθεσινό, διπλό ρεκόρ (για Dow Jones και S&P 500) στην Wall Street. 

Τελευταία ενημέρωση 12:45

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, παρά το διεθνές ράλι με αιχμή του δόρατος το χθεσινό, διπλό ρεκόρ (για Dow Jones και S&P 500) στην Wall Street. Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι επενδυτές και αναλυτές αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια την Πέμπτη ενώ παρακολουθούν και τις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών από επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,16% στις 523,90 μονάδες, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να ενισχύεται 1,5%, έχοντας ως σηματωρό την Ericsson, η μετοχή της οποίας επιδίδεται σε ράλι 8,5% μετά την υπέρβαση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου των αναλυτών, καθώς η συμφωνία της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τον αμερικανικό φορέα AT&T άρχισε να αποδίδει.

Ο Eurostoxx 50 σημειώνει πτώση 0,46% στις 5.018 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,24% στις 19.545 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,79% στις 7.542 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,35% στις 8.263 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,28% στις 34.583 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 με +0,22% ανέρχεται στις 11.877 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός ανόδου των μισθών στη Βρετανία επιβραδύνθηκε για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, ενώ η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται, όπως φανέρωσαν τα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών την Τρίτη. Ειδικότερα, οι μέσες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 4,9%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, σε σύγκριση με το 5,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Τα τελευταία δεδομένα για τους μισθούς στη Βρετανία αποτελούν τις «τελευταίες πιέσεις» πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου μια ακόμα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης θεωρείται πιθανή.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η BlackLight φέρνουν το πρόγραμμα «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω»

    Labour Migration Platform: Παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες η πλατφόρμα εργασιακής μετανάστευσης

    Apeiron Ventures: Η επένδυση στη Circuland και τα επόμενα βήματα

    BEST OF LIQUID MEDIA

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider