Δεύτερη σερί εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεύτερη σερί εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές
Δεύτερη σερί εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές. Ανοδικά έκλεισε ο κλάδος της τεχνολογίας και της πολυτέλειας.

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη συνεδρίαση της Παρασκευής, πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί εβδομάδα σε θετικό έδαφος, με τον κλάδο της τεχνολογίας και της πολυτέλειας να ηγούνται των κερδών. Παράλληλα, οι επενδυτές καλωσόρισαν τη νέα μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,19% στις 524,90 μονάδες. Ο κλάδος της τεχνολογίας κατέγραψε άνοδο1,98%, ενώ ο κλάδος των εξορύξεων πρόσθεσε 1,56%. Ο τομέας της πολυτελείας επίσης «πρασίνισε», με την Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, να επιδίδεται σε ράλι 3,35%, αφού είχε σκαρφαλώσει πάνω από 5% νωρίτερα στην συνεδρίαση. Ο EuroStoxx 50 ενισχύθηκε 0,77% στις 4.985 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ισχυροποιήθηκε 0,38% στις 19.657 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ήταν ο μόνος «χαμένος» της σημερινής συνεδρίασης, με πτώση 0,32% στις 8.358 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 αναρριχήθηκε 0,39% στις 7.613 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με +0,47% και ανήλθε στις 35.204 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 με κέρδη 0,17% άγγιξε τις 11.925 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Burberry εκτινάχθηκε 6,67%, η LVMH κέρδισε 2,26%, οι Hugo Boss και Christian Dior σημείωσαν άνοδο 3,09% και 1,90% αντίστοιχα. «Οι τελευταίες ανακοινώσεις της Κίνας για τη στήριξη της οικονομίας καθώς και των χρηματοπιστωτικών αγορών δίνουν ώθηση στις μετοχές πολυτελείας σήμερα, υπό την άποψη ότι αυτή η πολύ κακή σεζόν κερδών μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο σημείο εκκίνησης για έναν τομέα όπου οι πτώσεις είναι συνήθως απότομες αλλά βραχύβιες», δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή η Swetha Ramachandran, διαχειρίστρια παγκόσμιων κεφαλαίων της Artemis Fund Managers.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία, με ώθηση από τις πωλήσεις υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών, παρά το γενικότερο σκηνικό αβεβαιότητας που επικρατεί από τις φορολογικές αυξήσεις που αναμένονται στον προϋπολογισμό. Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και online καταστήματα αυξήθηκαν κατά 0,3% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Στο 0,25% το αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας

Ευρωβαρόμετρο: Το 93% των ΜμΕ επενδύει στην αποδοτική χρήση των πόρων

Χρηματιστήριο: «Πάτησε» στις 1.440 μονάδες και περιμένει την Standard & Poor's

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider