Wall Street: Rebound για S&P 500 και Nasdaq, 4ήμερο αρνητικό σερί ο Dow - Στο +22% η Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Rebound για S&P 500 και Nasdaq, 4ήμερο αρνητικό σερί ο Dow - Στο +22% η Tesla
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Steet την Πέμπτη και με τον S&P 500 να καταγράφει την πρώτη του θετική συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Steet την Πέμπτη και με τον S&P 500 να καταγράφει την πρώτη του θετική συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα, που «χτυπήθηκε» από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τα ανάμεικτα εταιρικά αποτελέσματα. Θα περίμενε κανείς πως το εντυπωσιακό ράλι της Tesla θα απογείωνε τους δείκτες, ωστόσο αυτό δεν συνέβη αφού άλλα σημαντικά μεγέθη της αγοράς σημείωσαν διολίσθησαν «θαμπώνοντας» τη λάμψη της επίδοσης του τεχνολογικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ευρείας αγοράς Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 42.374 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,20% στις 5.809 μονάδες. Ο Nasdaq Composite, ελέω Tesla, σημείωσε άνοδο 0,75% στις 18.413 μονάδες. O Dow συμπλήρωσε τέσσερις αρνητικές συνεδριάσεις, η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από τον Ιούλιο.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 21,92% αφού δημοσίευσε αποτελέσματα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,72 δολαρίων/μετοχή, ενώ αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν κέρδη 0,58 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, από 1,85 δισ. δολάρια ή 53 σεντς/μετοχή, ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια για το γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα η μετοχή της IBM υποχώρησε 6,17% μετά την αναφορά εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο που ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, αποτελώντας το μεγαλύτερο βαρίδι για την πτώση του Dow.

Η Union Pacific σημείωσε πτώση 4,39% αφού η αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε ελαφρώς χαμηλότερα κέρδη και έσοδα από τα αναμενόμενα.

Στα αρνητικά πρόσημα κινήθηκε και σήμερα η μετοχή της Boeing που υποχώρησε 1,18%, καθώς εκτός τις χειρότερες από την εποχή της πανδημίας απώλειες που κατέγραψε από την εποχή της πανδημίας, ύψους 6,2 δισ. δολαρίων, σήμερα έγινε γνωστό πως κατά οι εργαζόμενοι στο Σιάτλ απέρριψαν κατά συντριπτική πλειοψηφία την πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας. Παράλληλα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Lilium έκλεισε στο -61,50%, καθώς η εταιρεία αεροπορικών ταξί ανέφερε οι δύο κύριες θυγατρικές της σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης τις επόμενες ημέρες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν χαμηλότερα, υποχωρώντας από τα υψηλά τριών μηνών που σημειώθηκαν την προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το όριο του 4,25% την Τετάρτη στο υψηλότερο σημείο της συνεδρίασης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χθες οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να σημειώσουν απώλειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider