Συνεχίζει το ανοδικό ράλι το Bitcoin - Νέο ρεκόρ στα 50.927 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει το ανοδικό ράλι το Bitcoin - Νέο ρεκόρ στα 50.927 δολάρια

Με νέο ιστορικό υψηλό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Bitcoin, σήμερα Τετάρτη, φτάνοντας στα 50.927 δολάρια, μετά την διάσπαση χθες και του επιπέδου των 50.000 δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το «μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου» κατέγραψε άνοδο κατά 4,8%, αγγίζοντας τα 50.927 δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg η τιμή του Bitcoin έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος.

Το ράλι του Bitcoin έχει φέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για κερδοσκοπικές φούσκες στις αγορές, την ώρα που οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων αποδίδουν το ανοδικό ράλι στην αυξημένη προσοχή που συγκεντρώνουν τα ψηφιακά νομίσματα, ιδίως μετά την πρόσφατη αγορά μετοχών αξίας 1,5 δισ. δολαρίων από την Tesla του Έλον Μασκ.

«Υπάρχει μια σειρά από λόγους για την εκτίναξη του Bitcoin, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι η τάση που ξεκίνησε με την MicroStrategy και έγινε δημοφιλής με την Tesla: η μεταφορά θεσμικών ισολογισμών σε Bitcoin ως αντιστάθμιση στον πληθωρισμό» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Νικόλας Πελεκάνος, της NEM. 

insider

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider