ΗΠΑ: Αύξηση επιτοκίων της Fed από το 2022 ζητά ο Κάπλαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση επιτοκίων της Fed από το 2022 ζητά ο Κάπλαν
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν, σημείωσε πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμα στη δίνη της κρίσης του κορονοϊού.

Την άποψη για το ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων της από το 2022 εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Κάπλαν ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής πολιτικής της Fed τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων από το επόμενο έτους.

Ο Κάπλαν, που δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη νομισματική πολιτική της Fed για το 2021, σημείωσε πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμα στη δίνη της κρίσης του κορονοϊού.

Ακόμα, υποστήριξε ότι δεν τίθεται υπέρ μέτρων από τη Fed για την αποκλιμάκωση των πιέσεων στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ. «Περιμένω πως το επιτόκιο στο κρατικό 10ετές θα κινείται για το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του 1,75% και το 2% και πιστεύω πως αυτές οι αποδόσεις θα αποκλιμακωθούν στη συνέχεια» δήλωσε ο Κάπλαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider