Τι οικογενειακό να επιλέξω: MPV, Sedan ή Crossover;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι οικογενειακό να επιλέξω: MPV, Sedan ή Crossover;

Κατά το παρελθόν ο χαρακτηρισμός «οικογενειακό» συνόδευε κυρίως αυτοκίνητα MPV, Sedan ή Station Wagon. Πλέον αυτό δεν αποτελεί τον «χρυσό κανόνα», καθώς εκπρόσωποι των Crossover διεκδικούν με αξιώσεις το μερίδιο που τους αναλογεί στα «οικογενειακά». Οπότε δημιουργείται το εύλογο ερώτημα «ποια κατηγορία οικογενειακού μου ταιριάζει;» στο οποίο θα προσπαθήσουμε να σας διαφωτίσουμε.

MPV

Για όποιον αναζητεί άπλετους χώρους και πρακτικότητα, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σχεδίαση, τότε τα MPV αποτελούν την ιδανική επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου. Μπορεί εμφανισιακά να μην ελκύουν ιδιαίτερα, όμως οι χώροι τους ικανοποιούν στον υπερθετικό βαθμό, λύνοντας τα χέρια οδηγού και επιβατών. Στο εσωτερικό τους πέρα από τη δεδομένη ευρυχωρία, κυριαρχεί η έξυπνη εργονομία, η πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, ενώ ο αντίστοιχος χώρος αποσκευών καλύπτει κάθε προσδοκία, πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού.

Sedan

Τα πλέον διαχρονικά ως «οικογενειακά», μπορεί να έχουν χάσει την απόλυτη δημοφιλία παρελθόντων χρόνων, όμως παραμένουν πάντα στο προσκήνιο. Βασικά χαρακτηριστικά των Sedan, παραμένουν οι 4 πόρτες, η 5θέσια διάταξη του εσωτερικού τους και φυσικά ο ιδιαίτερα ευρύχωρος χώρος των αποσκευών που διαθέτουν, στοιχεία που ικανοποιούν στο έπακρο μια πολυμελή οικογένεια. Τα ίδια χαρακτηριστικά κυριαρχούν και στα Station Wagon, με ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα και χώρους.

Crossover

Η κατηγορία την οποία επί της ουσίας «ίδρυσε» το Nissan Qashqai και πλέον αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, βάζει δύσκολα στους υπόλοιπους εκπροσώπους των «οικογενειακών». Τα Crossover ακροβατούν ανάμεσα σε 2 κόσμους, λίγο SUV λίγο Hatchback (ανάλογα το μοντέλο) και ο εν λόγω διττός χαρακτήρας, τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα και δικαιολογεί την αυξημένη δημοφιλία τους. Συμπαγείς διαστάσεις, μικροί και οικονομικοί κινητήρες, 5θέσια ή και 7θέσια, 2κίνητα ή 4κίνητα, τα Crossover προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές πληθώρα επιλογών.

Συμπέρασμα

Για όσους ενδιαφέρονται μόνο για τους χώρους η πιο κατάλληλη επιλογή είναι τα MPV, για όσους θέλουν χώρους και εμφάνιση μαζί ένα Sedan ή Station Wagon θα τους ικανοποιήσει, ενώ όσοι αναζητούν πολύ-εργαλεία που καλύπτουν όλα τα παραπάνω σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, τότε στα Crossover θα βρουν τη χρυσή τομή της αναζήτησης τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider