Ημέρα-σταθμός για τα κρυπτονομίσματα - Ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημέρα-σταθμός για τα κρυπτονομίσματα - Ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του λογισμικού.

(τελευταία ενημέρωση: 10:25)

Ολοκληρώθηκε η ιστορική αναβάθμιση στο λογισμικό του Ethereum, του πλέον εμπορικά σημαντικού blockchain στον κλάδο των ψηφιακών παγίων, σύμφωνα με ανάρτηση του συνιδρυτή του blockchain, Vitalik Buterin στο Twitter. Μέχρι στιγμής όλα τα σημάδια υποδηλώνουν πως η αναβάθμιση, γνωστή και ως The Merge ήταν επιτυχής. Παρόλα αυτά δεν έχει εξανεμιστεί η επιφυλακτικότητα των επενδυτών, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος για σφάλματα (bugs) τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και εβδομαδες, βάσει προηγούμενων αναβαθμίσεων λογισμικού του Ethereum.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί και εν αναμονή της αναβάθμισης, η αγορά κρυπτονομισμάτων κινείτο με μικρές μεταβολές, με το Bitcoin να βρίσκεται πάνω από τον πήχη των $20.000, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία. Το Ether, το βασικό κρυπτονόμισμα του Ethereum, βρισκόταν στην περιοχή των $1.600. Η δε πλατφόρμα Aave είχε αναστείλει προσωρινά τo Ether, έως ότου ολοκληρωνόταν η αναβάθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης ψηφιακών παγίων MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Index έχει υποχωρήσει 6% αυτή την εβδομάδα.

Τι είναι η ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum;

Η «Σύγκλιση» (The Merge), όπως είναι ευρύτερα γνωστή η σημερινή συγκυρία, αναμένεται να καταστήσει το Ethereum πολύ περισσότερο ενεργειακή αυτόνομο, με ορισμένους αναλυτές να κάνουν λόγω έως και κατά 99,9%, που πρακτικά σημαίνει πως το blockchain θα καταστεί εκθετικά ταχύτερο.

Μία από τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η ταχύτητα επιβεβαίωσης των συναλλαγών, που λόγω των υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων που χαρακτηρίζουν το Ether είχε καταστεί εδώ και χρόνια εμπόδιο για τους επενδυτές. Αυτό είναι και το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επιλύσει η αναβάθμιση του συστήματος.

Η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα περίπου επτά χρόνων προετοιμασίας και οι δημιουργοί του δικτύου εκτιμούν πως θα προχωρήσει ομαλά, αν και ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και μοιάζουν να αναμένουν τυχόν διαταραχές στο blockchain. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει την εμπειρία χρήσης του δικτύου από τον τελικό χρήστη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που επιχειρήθηκε αναβάθμιση τέτοιου μεγέθους και πόσω δε μάλλιστα στο Ethereum, εντός του οποίου βρίσκονται περίπου 3.500 αποκεντρωμένα apps, μεταξύ των οποίων συναλλαγές, παιχνίδια και η διαχείριση κρυπτονομισμάτων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα βλέμματα στο Ether

H επικείμενη αναβάθμιση του δικτύου έχει οδηγήσει επενδυτές στο Ether, με αποτέλεσμα η τιμή του token να έχει αυξηθεί κατά 32% στο τελευταίο τρίμηνο, καταφέρνοντας να υπεραποδώσει του Bitcoin, το οποίο κατά το ίδιο διάστημα έχει υποχωρήσει 9%. Αναλυτές εκτιμούν πως η «Σύγκλιση» ώθησε ανοδικά το Εther, τάση που εκτιμούν πως θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης. Την εκτίμηση αυτή αποδίδουν κυρίως στην αναμενόμενη μείωση της προσφοράς στο ψηφιακό πάγιο.

Η Σύγκλιση είχε ένα ακόμα αποτέλεσμα: την αλλαγή των παραμέτρων του Ether, με το token να προσεγγίζει πλέον τα πιο παραδοσιακά πάγια με απόδοση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φθηνή στέγη για νέους: Χαμηλότοκα δάνεια, κοινωνική αντιπαροχή και πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για 100.000 δικαιούχους

Αέριο: Νέες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για μείωση των τιμών – Συνδρομή της Ελλάδας στο σχέδιο για γενικό πλαφόν

Βενιζέλος, Σταθόπουλος, Αλιβιζάτος καταπέλτες για επισυνδέσεις - Που το πάνε οι τρεις καθηγητές;

gazzetta
gazzetta reader insider insider