Uber: Απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζει ως εργαζόμενους 70.000 οδηγούς στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζει ως εργαζόμενους 70.000 οδηγούς στη Βρετανία
Οι οδηγοί της Uber είναι «εργαζόμενοι» που διαθέτουν βασικά δικαιώματα όπως ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα αδείας και τα διαλείμματα ανάπαυσης.

Δικαιώθηκαν περισσότεροι από 70.000 οδηγοί της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας θα ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, με πλήρης απασχόληση και παροχή επιδομάτων, την κατοχύρωση του ελάχιστου μισθού, άδειες εορτών και συμμετοχή στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, τον προηγούμενο μήνα οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα ότι οι οδηγοί της Uber είναι «εργαζόμενοι» που διαθέτουν βασικά δικαιώματα όπως ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα αδείας και τα διαλείμματα ανάπαυσης, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της εταιρείας μίσθωσης οχημάτων ότι οι οδηγοί της ήταν «ελέυθεροι επαγγελματίες» με ανοιχτό συμβόλαιο συνεργασίας.

Με την κατοχύρωση της απόφασης, η Uber ανακοίνωσε την αλλαγή του status των εργαζομένων της. Σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο CEO Dara Khosrowshahi ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη δικαστική διαμάχη με τους οδηγούς μας. Αντ'αυτού αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα».

Ενώ πρόσθεσε δεν περιμένουν «συγχαρητήρια» για την απόφαση αυτή, «όμως ελπίζουμε πως η επιλογή θα δείξει στον κόσμο την πρόθεση μας να αλλάξουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider