Η Virgin Galactic ανοίγει το δρόμο για τον διαστημικό τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Virgin Galactic ανοίγει το δρόμο για τον διαστημικό τουρισμό
Η εταιρεία Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo.

Η εταιρεία Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo, ανοίγοντας μια νέα εποχή για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, η έναρξη της οποίας μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Μπράνσον δήλωσε ότι στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Το αεροσκάφος που μετέφερε το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo εκτοξεύτηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) από την έρημο Μοχάβε, παρουσία του Μπράνσον και εκατοντάδων θεατών.

Μετά τον αποχωρισμό του από το αεροπλάνο, το SpaceShipTwo χρησιμοποίησε τον δικό του πυραυλικό κινητήρα και έφτασε σε ύψος 82,7 χιλιομέτρων, αρκετά πάνω από το όριο που θεωρείται ότι ξεκινά το διάστημα.

Στη σημερινή πτήση το σκάφος μετέφερε δύο πιλότους, τέσσερα φορτία της NASA και έναν «επιβάτη»: μια κούκλα σε φυσικό μέγεθος, με το όνομα Άνι.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν ήδη πληρώσει τη Virgin ή έχουν δώσει προκαταβολή για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, μια υποτροχιακή πτήση.

Μεταξύ αυτών είναι ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ. Μια πτήση διάρκειας 90 λεπτών κοστίζει 250.000 δολάρια.

Τέτοιες τουριστικές διαστημικές πτήσεις σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες Blue Origin (του ιδρυτή του Amazon Τζεφ Μπέζος), η SpaceX του Έλον Μασκ, η Stratolaunch και η Boeing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider