Αναστάτωση στην Κύπρο - Μπαράζ εκρήξεων στα Κατεχόμενα (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστάτωση στην Κύπρο - Μπαράζ εκρήξεων στα Κατεχόμενα (vid)
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην κατεχομένη Κύπρο, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια, σε περιοχή κοντά στο Ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Η λεγόμενη «αστυνομία» των κατεχομένων σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 1:30 π.μ. Όπως σημειώνει όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι. Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «αρχές».

Ανέφερε επίσης ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.

Το εν λόγω ξενοδοχείο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται έχει εκκενωθεί, ενώ ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί με απόλυτο τρόπο εάν οι εκρήξεις στα πυρομαχικά προκάλεσαν την πυρκαγιά ή το αντίθετο κάτι που είναι αντικείμενο έρευνας.

Η στιγμή της έκρηξης:

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider