300% η αύξηση της ζήτησης για λύσεις τηλεργασίας στην Ελλάδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
300% η αύξηση της ζήτησης για λύσεις τηλεργασίας στην Ελλάδα
Την αύξηση της ζήτησης για λύσεις τηλεργασίας τροφοδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 300% έφτασε η αύξηση της ζήτησης για εργαλεία συνεργασίας και εξ αποστάσεως εργασία για εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα. Την αύξηση της ζήτησης για λύσεις τηλεργασίας τροφοδότησε η πανδημία του κορονοϊού και η ανάγκη που δημιούργησε στις επιχειρήσεις για ευελιξία και εργασία από απόσταση.

Τα στοιχεία για αύξηση της ζήτησης σε λύσεις τηλεργασίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Vodafone Ελλάδας γνωστοποίησε η εμπορική διευθύντρια μεγάλων πελατών του Vodafone Business, κυρία Ελίνα Σβύρου, μιλώντας στην ενότητα “Remote working: Ήρθε για να μείνει!” του 10oυ Mobile & Connected World 2020.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που «βλέπει» το Vodafone Business, τόνισε, είναι ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις (μεγάλες ή μικρές) επιδιώκουν όλο και περισσότερο να επενδύσουν στην τεχνολογία και αναζητούν τόσο ένα αξιόπιστο δίκτυο όσο και εργαλεία συνεργασίας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με μικρότερες εταιρείες, που π.χ. επιλέγουν να μεταφέρουν το τηλεφωνικό τους κέντρο στο cloud, ώστε να έχουν ευελιξία, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν εμπροσθοβαρώς πολλά χρήματα για να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εργασία των στελεχών τους.

Επιπλέον, όπως επισήμανε η εμπορική διευθύντρια μεγάλων πελατών του Vodafone Business, καταγράφεται αντίστοιχα αυξημένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις τόσο για υπηρεσίες Internet of Things όσο και για να μεταφέρουν την υπολογιστική τους ισχύ και τους ψηφιακούς τους πόρους στο cloud, ώστε να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Ειδικά, δε σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, πέρα από το αυτονόητο πια ενδιαφέρον για το ΙοΤ, έναν τομέα στον οποίο η Vodafone είναι στρατηγικά τοποθετημένη στην αγορά, μέσω της θυγατρικής της Vodafone Innovus, καταγράφεται σημαντική ζήτηση για υπηρεσίες cloud λόγω της ευελιξίας που αυτές παρέχουν.

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει

Να υπενθυμίσουμε ότι την άνοδο της τηλεργασίας αλλά και την παγίωσή της στο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως υπογραμμίζει το γεγονός οκτώ στις 10 εταιρείες των ΗΠΑ παγιώνουν την συνθήκη της τηλεργασίας. Και στην περίπτωση της Ελλάδας η κατάσταση είναι πανομοιότυπη σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα της KPMG.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της KPMG προκύπτει ότι από το 47% που συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως ή εκ περιτροπής, μόνο το 52% αυτών εργάζεται σε καθημερινή βάση από τον προσωπικό του χώρο, δηλαδή μόνο το 24% εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως καθημερινά.

Το 74% των εργαζόμενων σε Πολυεθνικές εταιρείες έχει θετική στάση, έναντι 59% αυτών σε Ελληνικές εταιρείες.

Ο Ασφαλιστικός Κλάδος φαίνεται να έχει την πιο θετική στάση σε ποσοστό 81%. Ακολουθούν ο Συμβουλευτικός κλάδος (72%) και ο Τραπεζικός (71%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό θετικής στάσης εμφανίζεται και σε αυτόν το κύκλο, στον κλάδο της Βαριάς Βιομηχανίας (43%).

Το 67% των διοικητικών στελεχών έχει θετική στάση, ενώ στα μη διοικητικά στελέχη το ποσοστό βρίσκεται στο 62%. Αξίζει να επισημανθεί ότι στον 3ο κύκλο ακόμη και οι Ιδιοκτήτες/Γενικοί Διευθυντές οι οποίοι στους δύο πρώτους κύκλους διατηρούσαν μια θετική αλλά πιο συντηρητική στάση, πλέον έχουν
διαμορφώσει μια εξίσου θετική στάση όπως αυτή του συνόλου του δείγματος.

Ένα σημαντικό ποσοστό (45%), των εργαζομένων που η εταιρεία τους δεν εφάρμοσε το μέτρο της εξ αποστάσεως εργασίας, θεωρούν ότι βάσει αντικειμένου θα μπορούσαν να εργαστούν σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας. Ως σημαντικότερους αποτρεπτικούς παράγοντες επισημαίνουν τις σύνθετες διαδικασίες (57%) και την ανεπαρκή ψηφιοποίηση των αρχείων (50%) που απαιτούν τη φυσική τους παρουσία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider