Νέες κόντρες Βρετανίας - ΕΕ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες κόντρες Βρετανίας - ΕΕ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για ενδεχόμενο απαγόρευσης  περαιτέρω εξαγωγών εμβολίων από την ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αιχμές κατά της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της εξαγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο άφησε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, σχολιάζοντας δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, νωρίτερα την Τετάρτη.

Μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σημείωσε πως οι αναφορές από την ΕΕ «χρήζουν διευκρινήσεων. Είναι αντίθετες στις διαβεβαιώσεις που μας έχει δώσει η ΕΕ. Αναμένουμε αυτές οι δεσμεύσεις να τηρηθούν και να μας παραδοθούν οι ποσότητες των εμβολίων που έχουμε συμφωνήσει» σημείωσε ο Ράαμπ.

Νωρίτερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για ενδεχόμενο απαγόρευσης περαιτέρω εξαγωγών εμβολίων από την ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και της κατάσχεσης μονάδων παραγωγής και του σπασίματος πατεντών, αν η AstraZeneca συνεχίσει να μην εξάγει εμβόλια από τα βρετανικά της εργοστάσια στην Ευρώπη.

«Βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση του αιώνα, δεν αποκλείω τίποτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider