Pandora Papers: Το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν συνδέεται με υπόθεση «κρυφής κόρης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pandora Papers: Το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν συνδέεται με υπόθεση «κρυφής κόρης»
Στοιχεία από την περίπτωση του Ρώσου προέδρου παραπέμπουν στην περίπτωση της Σβετλάνα Κριβονόγκιχ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συγκαταλέγεται στους δεκάδες ηγέτες που εκτίθενται στο φως της έρευνας Pandora Papers της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την Washington Post, στοιχεία από την περίπτωση του Ρώσου προέδρου παραπέμπουν στην περίπτωση της Σβετλάνα Κριβονόγκιχ, Ρωσίδας που έγινε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στο Μονακό μέσω υπεράκτιας εταιρείας της νήσου Τορτόλα της Καραϊβικής τον Απρίλιο του 2003, λίγες εβδομάδες αφού γέννησε ένα κορίτσι. Τότε, βρισκόταν σε μυστική πολυετή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει η εφημερίδα που ανήκει στην Διεθνή Κοινοπραξία επικαλούμενη το ρωσικό ερευνητικό μέσον Proekt.

Τι είναι τα Pandora Papers

Η δημοσιογραφική έρευνα Pandora Papers αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Τα 11,9 εκατομμύρια έγγραφα που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα μέσω της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προέρχονται από εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών στις οποίες καταφεύγουν οι ισχυροί του κόσμου για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή trust σε φορολογικούς παραδείσους.Συγκερκιμένα, εντοπίστηκαν περισσότερες από 29.000 υπεράκτιες εταιρείες.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν τις κρυφές οικονομικές δραστηριότητες 35 ηγετών του κόσμου, στους οποίους περιλαμβάνονται εν ενεργεία και πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, περισσότεροι από 300 κρατικοί λειτουργοί όπως υπουργοί, δικαστές, δήμαρχοι και στρατιωτικοί από περισσότερες από 90 χώρες, καθώς και επιχειρηματίες και ροκ σταρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pandora Papers: H νέα μεγάλη έρευνα για τις παγκόσμιες off-shore

gazzetta
gazzetta reader insider insider