COP26: Τι αναμένεται να δούμε σήμερα στην ατζέντα της διάσκεψης για το κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
COP26: Τι αναμένεται να δούμε σήμερα στην ατζέντα της διάσκεψης για το κλίμα
COP26
Σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της διάσκεψης για το κλίμα, το επίκεντρο στρέφεται στον οικονομικό κόσμο

Οι παγκόσμιοι ηγέτες ολοκλήρωσαν δύο ημέρες συνομιλιών με θετικά μηνύματα, αλλά η απουσία της Κίνας, της χώρας με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο, σε ετήσια βάση, επιβαρύνει τα σχέδια των υπολοίπων.

Σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της διάσκεψης για το κλίμα, το επίκεντρο στρέφεται στον οικονομικό κόσμο. Με τον Mark Carney, ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική δράση και οικονομίας, να είναι ένας από τις κεντρικές φιγούρες της Συνόδου καθώς θα προσπαθεί να «κινήσει» τα ιδιωτικά κεφάλαια προς πιο «πράσινες» επενδύσεις.

Τι αναμένεται να δούμε σήμερα στην ατζέντα της COP26:

Άνθρακας: Το πιο βρώμικο καύσιμο βρίσκεται υπό πίεση. Η Asian Development Bank, η κυβέρνηση της Ινδονησίας και η κυβέρνηση των Φιλιππίνων θα ανακοινώσουν ένα νέο οικονομικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο θα αγοράζουν παλιά εργοστάσια που λειτουργούν με άνθρακα και θα τα «κλείνουν», ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύσσουν πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

«Λογιστικά» κλίματος: Τα «μεγάλα» διεθνή σώματα λογιστικών προωθούν την καταμέτρηση των ρίσκων και του κόστους της κλιματικής αλλαγής για τις εταιρείες.

«Πράσινες» τεχνολογίες: Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και ο συνέταιρος της Kleiner Perkins, John Doerr θα ενημερώσουν για τις δράσεις και τα σχέδια της Breakthrough Energy Ventures και πως θα χρηματοδοτήσει «καθαρές» τεχνολογίες.

Το UK Treasury γίνεται «πράσινο»: Ο Chancellor Rishi Sunak θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο για την εφαρμογή υποχρεωτικών δημόσιων ανακοινώσεων «κλιματικού ρίσκου» από εταιρείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

COP26: Θετικά μηνύματα από τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή

COP26: Περισσότερες από 80 χώρες δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% έως το 2030

COP26: Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα δεσμευτούν για τον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών ως το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider