ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων των Moderna και Pfizer για τους ενήλικους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων των Moderna και Pfizer για τους ενήλικους
Μετά από την ανάλυση των κλινικών ερευνών που κατέθεσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων των Moderna και Pfizer/BioNTech στους ενήλικους Αμερικανούς πολίτες.

Η έγκριση του FDA ήρθε μετά από την ανάλυση των κλινικών ερευνών που κατέθεσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

"Αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή ενώ μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους μήνες και αντιμετωπίζουμε μια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από Covid-19 και των νοσηλειών σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna Στέφαν Μπάνσελ.

Όσοι είναι 18 ετών και άνω και έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μπορούσαν ήδη να λάβουν και δεύτερη δόση, δύο μήνες μετά την πρώτη.

Για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer και το Moderna, η τρίτη δόση αφορούσε προηγουμένως μόνο ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού: τους άνω των 65 ετών, τους ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, ή εκείνους που έχουν μεγάλη έκθεση στον ιό εξαιτίας, για παράδειγμα, της εργασίας τους.

Αυτή η ανακοίνωση γίνεται ενώ οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι στις ΗΠΑ, με 85.000 νέες μολύνσεις Covid-19 να καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά (έναντι περίπου 70.000 στα τέλη Οκτωβρίου), και περίπου 1.000 θάνατοι κάθε μέρα.

Κάποιες αμερικανικές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, είχαν αρχίσει ήδη να επιτρέπουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για όλους τους ενήλικες, πριν ακόμη από τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, με την ελπίδα να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η FDA θα χρειαστεί χρόνο για την έγκριση του Moderna στους εφήβους

gazzetta
gazzetta reader insider insider