Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca απέναντι στην Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca απέναντι στην Όμικρον
Η έρευνα έδειξε πως άτομα που έκαναν το συνδυασμό των 2 εμβολίων κατά το της νόσο εμφάνισαν μειωμένο αριθμό αντισωμάτων έναντι του ιού.

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού φαίνεται πως επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και AstraZeneca κατά της νόσου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα έδειξε πως άτομα που έκαναν το συνδυασμό των 2 εμβολίων κατά της νόσου εμφάνισαν μειωμένο αριθμό αντισωμάτων έναντι του ιού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη για ενισχυτικό δόση κατά των εμβολίων, ειδικότερα εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της μετάλλαξης Όμικρον σε σειρά χωρών, όπως στη Βρετανία (όπου σήμερα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος που αποδίδεται στη μετάλλαξη).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 5 κρούσματα της Όμικρον, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για 2 άνδρες και 3 γυναίκες ηλικίας 25-41 ετών, η διάγνωση των οποίων έγινε στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου. Τα τέσσερα από τα 5 κρούσματα είναι εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (2 από Ν. Αφρική και 2 από Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος η «κόκκινη» λίστα καραντίνας στη Βρετανία, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider