Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ για τον τερματισμό νέας κατάληψης - 15 συλλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ για τον τερματισμό νέας κατάληψης	- 15 συλλήψεις
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τερματισμό κατάληψης χώρου εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, τον οποίο κατέλαβαν σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τερματισμό κατάληψης χώρου εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, τον οποίο κατέλαβαν σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «απάντηση» στην επιχείρηση που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση κατάληψης 34 ετών στο Τμήμα Βιολογίας.

Το εργαστήριο στο οποίο έγινε η επιχείρηση, χωροταξικά βρίσκεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Μέσα στον χώρο υπήρχαν άτομα που προέβαλαν αντίσταση και η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ από τις ομάδες αντιεξουσιαστών διακινούνται στο διαδίκτυο προσκλήσεις για συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.

Δεκαπέντε συλλήψεις στο ΑΠΘ

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τον οποίο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και «αδειάζοντας» τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- ξύλινα κοντάρια και δύο μοτορόλες, συσκευές που ήταν συντονισμένες στις συχνότητες της αστυνομίας.

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος: Έτοιμη η Αστυνομία για άλλες 2 παρεμβάσεις σε καταλήψεις

Οικονόμου: Η λογική της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια

gazzetta
gazzetta reader insider insider