ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει το 70% των δυνάμεων που απαιτούνται για εισβολή στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει το 70% των δυνάμεων που απαιτούνται για εισβολή στην Ουκρανία
Γύρω στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται η εισβολή. Φόβοι για 50.000 νεκρούς αμάχους και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Η Ρωσία έχει θέσει επί του πεδίου το 70% των στρατιωτικών δυνάμεων που απαιτούνται για μια εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, ενώ μεταφέρει στην περιοχή περισσότερες δυνάμεις ανέφεραν δύο Αμερικάνοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα ρωσικά τάγματα που σταθμεύουν στα σύνορα αυξήθηκαν σε 83 από 60, ενώ μεταφέρονται άλλα 14 σύμφωνα με όσα δήλωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας οι αξιωματούχοι στο Reuters.

Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία της εισβολής, την τοποθετούν γύρω στις 15 Φεβρουαρίου, λόγω του παγετού στο έδαφος που θα επιτρέψει την γρήγορη ανάπτυξη των ρώσικων μηχανοκίνητων δυνάμεων.

Το χρονοδιάγραμμα και και ο αυξανόμενος αριθμός ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα υποδηλώνουν ότι το παράθυρο της διπλωματίας αρχίζει να κλείνει.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους σε περίπτωση εισβολής το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ μια πλήρη εισβολή θα προκαλέσει μεγάλο αριθμό θανάτων. Υπολογίζουν ότι οι στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας θα κινούνταν από 5.000 ως 25.000, ενώ οι αντίστοιχες ρώσικες σε 3.000 με 10.000 άνδρες. Βαρύτερες θα ήταν οι απώλειες των αμάχων που υπολογίζονται ανάμεσα στις 25.000 με 50.000.

Και βέβαια η πλήρης ρωσική εισβολή θα δημιουργήσει ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα, καθώς εκατομμύρια Ουκρανών θα προσπαθήσουν να διαφύγουν, πιθανότατα προς την Πολωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider