Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση 13:26

Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Η μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έγινε στις 12 το μεσημέρι, ενώ οδηγήθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας από το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου. Και οι δύο φαίνεται να επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την υπόθεση και κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά τις απολογίες τους, από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

H διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας, καθώς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο ίδιος αρνείται συμμετοχή στη δολοφονία, ενώ η συνήγορός του ανέφερε ότι «το γεγονός πως παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Διαφεύγει ακόμα ένα άτομο

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία για τον οποίο εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα.

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας - Άγνωστοι χτύπησαν 19χρονο με καπνογόνο στο άλσος Βεΐκου

Θεοδωρικάκος: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία» του 19χρονου Άλκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider