Βασιλακόπουλος: Προς το Πάσχα η εκτόνωση του κύματος της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Προς το Πάσχα η εκτόνωση του κύματος της πανδημίας
Κοντά στο Πάσχα θα επιτευχθεί η εκτόνωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, όπως τονίζει ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κοντά στο Πάσχα θα επιτευχθεί η εκτόνωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, όπως τονίζει ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν τα επόμενα βήματα προς την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν εκτόνωση του πανδημικού κύματος κοντά στο Πάσχα.

«Με ένα εκατ. κρούσματα από την αρχή του έτους, 5 εκατομμύρια τριπλά εμβολιασμένους και ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων με δύο δόσεις που θα κάνουν την τρίτη δόση και όσους νοσήσουν από εδώ και πέρα, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που γύρω στο Πάσχα το κύμα αυτό θα εκτονωθεί σημαντικά καθώς θα έχει ανοσολογική κάλυψη το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Όλα αυτά, εκτός απρόοπτου και εμφάνισης νέας μετάλλαξης», υπογράμμισε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο, τόνισε πως ορισμένα από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα -όπως η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ- δεν θα αρθούν τελείως, ενώ αναφερόμενος στους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι σημείωσε πως αυτοί θα αρθούν όταν το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης φτάσει στο 90-95%.

Τέλος, σχετικά με το πότε θα αρθούν πλήρως τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στις χώρες που προχωρούν στην επόμενη φάση υπάρχει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα μεταξύ όσων βρίσκονται στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

«Είναι σημαντικότερα τα υψηλά ποσοστά σε ηλικίες άνω των 60, που δίνει το 90% των θανάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στη χώρα μας πέθαναν 4 άνθρωποι κάτω των 60 και οι υπόλοιποι ήταν άνω», τόνισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 87 νεκροί και 19.618 νέα κρούσματα - Στους 515 οι διασωληνωμένοι

Novavax: Το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο εμφάνισε αποτελεσματικότητα 80% στους εφήβους

gazzetta
gazzetta reader insider insider