Ουκρανία: Οι αυτονομιστές του Ντoνμπάς δεν αποκλείουν την εμπλοκή του ρωσικού στρατού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Οι αυτονομιστές του Ντoνμπάς δεν αποκλείουν την εμπλοκή του ρωσικού στρατού
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως η Μόσχα έχει ξεκινήσει την αποκάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στις περιοχές του Ντονμπάς στην Ουκρανία δεν αποκλείουν τη εμπλοκή του τακτικού στρατού της Ρωσίας στην περιοχή για στήριξη τους από τον ουκρανικό στρατό, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της «λαϊκής δημοκρατίας» του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πουσίλιν υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς», προσθέτοντας πως αυτό δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον, ανάλογα με τις κινήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης.

«Ο εχθρός είναι επιθετικός. Ανά πάσα στιγμή, η Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσει μια επίθεση στο Ντονμπάς» υποστήριξε.

Ο ίδιος είπε πως οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει Ντονέτσκ και Λουγκάντσκ προβλέπουν το αίτημα ενίσχυσης τους από τον ρωσικό στρατό.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πουσίλιν, ο Αντρέι Τούρτσακ, ηγετικό στέλεχος του κόμματος του Πούτιν στη Ρωσία, ανέφερε πως «καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να ακυρώσει τη νομική αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ από τη Ρωσία».

Ακόμα, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι μια συμφωνία για εκτόνωση της κατάστασης με τη σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου είναι «μάλλον αδύνατη».

Οι Ρώσοι διπλωμάτων εκκενώνουν την Ουκρανία

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως η Μόσχα έχει ξεκινήσει την απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο προς Ουκρανούς πολίτες: Εγκαταλείψτε την Ρωσία αμέσως

Ανατολική Ουκρανία: Οι βομβαρδισμοί κρατούν εκτός λειτουργίας σταθμό παραγωγής ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider