Πυρά εναντίον του κονβόι με Έλληνες στη Μαριούπολη - Έφθασαν ασφαλείς στη Ζαπορίζια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρά εναντίον του κονβόι με Έλληνες στη Μαριούπολη - Έφθασαν ασφαλείς στη Ζαπορίζια
Αντιμέτωπο με ανταλλαγές πυροβολισμών βρέθηκε το κομβόι των Ελλήνων ομογενών και δημοσιογράφων που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από την Μαριούπολη με στόχο να καταφέρει να απομακρυνθεί από το σημείο όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικώνε νόπλων δυνάμεων.

Αντιμέτωπο με ανταλλαγές πυροβολισμών βρέθηκε το κονβόι των Ελλήνων ομογενών και δημοσιογράφων που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από την Μαριούπολη με στόχο να καταφέρει να απομακρυνθεί από το σημείο όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Ουκρανία, Σταύρος Ιωαννίδης, η αυτοκινητοπομπή που αριθμεί σχεδόν 80 οχήματα με Έλληνες ομογενείς και ανταποκριτές βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί ή θύματα μεταξύ των επιβαινόντων.

«Το καλό είναι πως είμαστε όλοι ασφαλείς κι εγώ και όλοι οι συνάδελφοι. Δεν έχει χτυπήσει κανείς αλλά ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας δημοσιογράφος, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά το πολύωρο ταξίδι τους.

«Στην εναλλακτική διαδρομή που ακολουθήσαμε, επειδή είχε κατεδαφιστεί μια γέφυρα 5 χλμ μακριά από την Μαριούπολη ξαφνικά σταματάμε σε έναν χωματόδρομο. Βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε και ακούμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες σφύριζαν δίπλα μας. Ακούγαμε τον ήχο του μετάλλου που χτυπάει η σφαίρα. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος πυροβολούσε και έπρεπε αμέσως να κάνουμε αναστροφή και να φύγουμε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμασταν 30 αυτοκίνητα», τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ.

«Σε ένα από τα checkpoint βρήκαμε έναν ουλαμό με ρωσικά τεθωρακισμένα. Κατέβηκε ο πρέσβης μας για να διαπραγματευτεί και ξαφνικά βλέπουμε την κάννη του άρματος να σημαδεύει το κονβόι και άλλους 30 στρατιώτες να έχουν στραμμένα τα όπλα τους πάνω μας. Εκεί παγώσαμε και παραμείναμε ακίνητοι. Είχαμε πραγματικά κοκκαλώσει. Υπήρχε ελεύθερος σκοπευτής που διαρκώς βλέπαμε ότι κοιτούσε τα αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Τελικά ήρθε μετά από λίγη ώρα ο υπεύθυνος του ουλαμού, συνομίλησε με τον διαπραγματευτή και τον Πρέσβη έλεγξαν τα χαρτιά μας και περάσαμε», κατέληξε ο Σταύρος Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανικά μέσα: Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το ελληνικό κονβόι από την Μαριούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider