Πεντάγωνο ΗΠΑ: Οι Ρώσοι έχουν «σαστίσει» - «Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων», λέει ο Ζελένσκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πεντάγωνο ΗΠΑ: Οι Ρώσοι έχουν «σαστίσει» - «Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων», λέει ο Ζελένσκι
H Ουκρανία απέρριψε το τελεσίγραφο να παραδώσει το πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να δηλώνει στο Eurovision News ότι τα τελεσίγραφα δεν θα λειτουργήσουν.

«Σαστισμένους» χαρακτηρίζει τους Ρώσους το Πεντάγωνο των ΗΠΑ καθώς αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων, προβάλουν ισχυρή αντίσταση κατά της εισβολής, πιάνοντας απροετοίμαστο το Κρεμλίνο όσο αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους του στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι οι Ρώσοι έχουν σαστίσει, είναι απογοητευμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι την Δευτέρα η Μόσχα ζήτησε να παραδοθεί η Μαριούπολη μέχρι τις 5 το πρωί της Τρίτης. Οι ρωσικές δυνάμεις είπαν ότι θα χαρίσουν τη ζωή όσων συμμορφωθούν με το τελεσίγραφο παράδοσης και θα επιτρέψουν στους αμάχους να φύγουν εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χιλιάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι στην πόλη, της οποίας τα αποθέματα σε ζωτικές προμήθειες όπως τρόφιμα, νερό και φάρμακα, εξαντλούνται σε επικίνδυνο βαθμό.

Ωστόσο, η Ουκρανία απέρριψε το τελεσίγραφο να παραδώσει το πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να δηλώνει στο Eurovision News ότι τα τελεσίγραφα δεν θα λειτουργήσουν καθώς οι παγιδευμένοι Ουκρανοί «θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του που μετέδωσε ο ιστότοπος Suspilne πως «ούτε οι κάτοικοι του Χαρκόβου, ούτε εκείνοι της Μαριούπολης ή του Κιέβου, ούτε εγώ ο ίδιος, ο πρόεδρος, δεν μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε αναφορικά με τα τελεσίγραφα παράδοσης. «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ, οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι άνθρωποι την βγάζουν», συνέχισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

27η ημέρα πολέμου: Καταστολή αντικατοχικών διαδηλώσεων στην Χερσώνα - Νεκρός επιζών του Ολοκαυτώματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider