Οι ΗΠΑ στοχοθετούν 400 φυσικά πρόσωπα στη Ρωσία - Στο στόχαστρο και η Κεντρική Τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ στοχοθετούν 400 φυσικά πρόσωπα στη Ρωσία - Στο στόχαστρο και η Κεντρική Τράπεζα
Νέες κυρώσεις που θα θέτουν στο στόχαστρο περισσότερα από 400 φυσικά πρόσωπα και οργανισμούς της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 βουλευτών της Κάτω Βουλής και της Δούμας αναμένεται να επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέες κυρώσεις που θα θέτουν στο στόχαστρο περισσότερα από 400 φυσικά πρόσωπα και οργανισμούς της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 βουλευτών της Κάτω Βουλής και της Δούμας αναμένεται να επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο δίκτυο CNBC.

«Σκοπός μας εδώ είναι να αφαιρέσουμε μεθοδικά τα οφέλη και τα προνόμια που απολάμβανε μέχρι τώρα η Ρωσία ως μέλος της διεθνούς οικονομίας», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε πως οι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τις ομιλίες που θα πραγματοποιήσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική ηγεσία σχεδιάζει να θέσει στο στόχαστρό της και την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, καθώς διαπιστώθηκε πως η απουσία κυρώσεων σε βάρος της χρησιμοποιήθηκε από την ρωσική πλευρά για την αποφυγή ή την παράκαμψη των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο τονίζει πως ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσουν τόσο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και οι χώρες που συμμετέχουν στην G7.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα του CNBC αναφέρεται πως ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει μια νέα σειρά μέτρων για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό, τόσο στο οικονομικό και ανθρωπιστικό σκέλος όσο και στην ενίσχυση της άμυνας του εναντίον της ρωσικής εισβολής που διανύει την 29η ημέρα από την έναρξή της

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να παράσχουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια που θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο», ανέφερε ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με το πώς και πότε θα δαπανηθούν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον «ειρηνοποιό» Αμπράμοβιτς

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε ετοιμότητα για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα

Στόλτενμπεργκ: «Μεγάλο λάθος» του Πούτιν η εισβολή στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider