Μακρόν: Αδύνατη η ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη - Να καταθέσει τα όπλα το Τάγμα Αζόφ, ζητά ο Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Αδύνατη η ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη - Να καταθέσει τα όπλα το Τάγμα Αζόφ, ζητά ο Πούτιν
Η αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής.

Μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση», ανακοινώνει το Ελιζέ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ρώσου ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται πως μια κοινή ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη ήταν συμφωνία μεταξύ του Γάλλου προέδρου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν.

Πούτιν: Να παραδοθούν οι εθνικιστές του Αζόφ στην Μαριούπολη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό, θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα» ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Με βάση αυτήν την πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μακρόν για «τα μέτρα που λαμβάνει ο ρωσικός στρατός ώστε να παράσχει κατεπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια και να εγγυηθεί την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών» στην Ουκρανία.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των αντιπροσωπειών τους αλλά και την απόφαση της Ρωσίας να απαιτήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το αέριο με το οποίο εφοδιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές» μεταξύ του Πούτιν και του Μακρόν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ρωσία: Η αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός

Η υπόσχεση της Ρωσίας να αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και την βόρεια Ουκρανία δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής στις συνομιλίες με την Ουκρανία.

«Αυτό δεν είναι κατάπαυση του πυρός αλλά αυτή είναι η προσδοκία μας, σταδιακά να πετύχουμε την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης τουλάχιστον σ’ αυτά τα μέτωπα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS (την οποία αναμεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς) αναφερόμενος στην υπόσχεση για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κοντά στις πόλεις του Κιέβου και Τσερνίγκιφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός - Μπλίνκεν: Δεν βλέπω σοβαρότητα

Δυτικοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τις διαπραγματεύσεις - Ανασυντάσσεται γύρω από το Κίεβο

Πιο κοντά από ποτέ η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι - Εγγυήσεις ασφαλείας από Ουκρανία, αποκλιμάκωση η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider