Η Πολωνία θα αγοράσει 116 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Πολωνία θα αγοράσει 116 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ
Στην αγορά περισσότερων από 100 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ προχωρά η πολωνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάζακ.

Στην αγορά περισσότερων από 100 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ προχωρά η πολωνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάζακ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το συνολικό ποσό που θα πληρώσει η χώρα.

Συγκεκριμένα, η Πολωνία θα αγοράσει 116 μεταχειρισμένα άρματα μάχης, καθώς η Βαρσοβία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Πολωνία έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ της και σε υπερδιπλάσιο μέγεθος του στρατού της για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή επίθεση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Καταλήξαμε σε ένα συμβόλαιο με τις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά με προνομιακούς όρους 116 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Abrams», δήλωσε ο Μάριους Μπλάζακ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα «ενισχύσει σημαντικά» τις αμυντικές δυνατότητες της Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, η Πολωνία είχε υπογράψει σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αγορά επιπλέον 250 αρμάτων μάχης Abrams.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εσθονία: Η πρωθυπουργός Κάλας θα συνεχίσει ως επικεφαλής της κυβέρνησης

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης

Γερμανία: Αποφασισμένοι να περιορίσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα δηλώνουν 2 στους 3 πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider