Μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο - «Μάχη» για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο - «Μάχη» για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς
Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, απειλώντας το δάσος της Δαδιάς.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, απειλώντας το δάσος της Δαδιάς.

Το πρωί της Παρασκευής, η φωτιά έκαιγε στις παρυφές του δάσους, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και με τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, με την έλευση της νύχτας η φωτιά καθηλώθηκε λόγω των πολύ ασθενών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές σε Πεντέλη και Μέγαρα

EE: Οι φετινές πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 5.000 km² - Ξεπέρασαν τις καταστροφές του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider