Φωτιά στην Μεσσηνία: Καλύτερη η εικόνα στον Σχίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στην Μεσσηνία: Καλύτερη η εικόνα στον Σχίνο
Στην πυρκαγιά επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση 17:07

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:00 την Τετάρτη στην περιοχή Σχίνος της Πύλου Μεσσηνίας, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην πυρκαγιά συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, από τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα 112 στα κινητά κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής για εκκένωση από το Μεσοχώρι Μεσσηνίας προς την Πήδασο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τετάρτη σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

gazzetta
gazzetta reader insider insider