Καιρός: Συννεφιά σε όλη τη χώρα - Έντονες βροχοπτώσεις στα δυτικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: Συννεφιά σε όλη τη χώρα - Έντονες βροχοπτώσεις στα δυτικά
Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.

Κύμα κακοκαιρίας θα διασχίζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά την Τετάρτη (7/3) τη χώρα μας.

Το επίκεντρο του καιρού θα είναι σήμερα η δυτική Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ήδη εκεί σημειώνονται βροχές και καταιγίδες και μέχρι το βράδυ θα συνεχιστούν τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Θα βρέξει αργότερα και σε άλλες περιοχές στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Χωρίς ιδιαίτερες βροχές Τετάρτη και Πέμπτη με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 20 βαθμούς.

Το επόμενο καιρικό σύστημα που θα δώσει αρκετές βροχές αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής από τα δυτικά και τα βόρεια. Το Σάββατο ήδη ο βροχερός καιρός θα έχει περιοριστεί στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Το επόμενο καιρικό σύστημα αναμένεται το απόγευμα να επηρεάζει την ανατολική χώρα (και την Αττική) με πολλές βροχές από το απόγευμα της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Η Δύση έχει καταληφθεί από «πολεμική ψύχωση»

Απεργιακός «πυρετός» την Τετάρτη: Χωρίς τρένα, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία - Κλειστά τα σχολεία, κατεβάζει ρολά το Δημόσιο

Τέμπη: Τα 4 πρόσωπα - «κλειδιά» και ο ρόλος τους στην πολύνεκρη σύγκρουση

gazzetta
gazzetta reader insider insider