ΕΛΣΤΑΤ: Ποια σχολεία κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Ποια σχολεία κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής
Συνολικά 387 ομάδες (129 ομάδες Λυκείων και 258 ομάδες Γυμνασίων), με συνολικά 340 μαθητές Λυκείων και 687μαθητές Γυμνασίων από 33 Λύκεια και 40 Γυμνάσια της Χώρας συμμετείχαν στον 6ο  «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική» που διοργάνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συνολικά 387 ομάδες (129 ομάδες Λυκείων και 258 ομάδες Γυμνασίων), με συνολικά 340 μαθητές Λυκείων και 687μαθητές Γυμνασίων από 33 Λύκεια και 40 Γυμνάσια της Χώρας συμμετείχαν στον 6ο «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική» που διοργάνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην
οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες αποτελούμενες από 1 έως 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων).

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο στάδια: το πρώτο από 24 Ιανουαρίου 2023 έως 9 Φεβρουαρίου 2023 και το δεύτερο από 11 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2023. Από τις 387 ομάδες, 41 ομάδες Λυκείου και 53 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού.

Από την αξιολόγηση των εργασιών του πρώτου και δεύτερου σταδίου προέκυψαν, κατά σειρά βαθμολογικής κατάταξης, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας:

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο του 6ου Διαγωνισμού:
https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2023

Με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα, οι πρώτες δύο από τις πέντε διακριθείσες ομάδες κάθε κατηγορίας καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συναγωνιζόμενοι με ομάδες από άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριο θέμα του βίντεο είναι η ευημερία.

Η διοργάνωση του 6ου Διαγωνισμού στη Στατιστική χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της ΕΛΣΤΑΤ με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) στον τομέα «Dissemination and Communication».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιον καρπό θα στολίσει το νέο διαμαντένιο ρολόι των 20 εκατομμυρίων της Jacob & Co.;

gazzetta
gazzetta reader insider insider